Drs. Segou Jonker

Functie: Tandarts

Na haar opleiding tot tandarts aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), is Segou Jonker vol enthousiasme het tandartsenvak ingegaan. Op het moment van schrijven werkt zij twee dagen in de week hier in Leiderdorp en twee dagen in Zeist. Segou blijft zich graag ontwikkelen: “Je blijft in dit vak altijd bijleren en je vaardigheden verbreden. Heerlijk!”

Segou is een echte teamspeler. Dat neemt ze mee uit haar voorliefde voor sporten: tennis en rugby. Daarom heeft ze het zo naar haar zin bij de Tandarts: “We zijn hier echt een team. We overleggen, bekijken elkaars werk en wisselen ervaringen uit. Zo houden we elkaar scherp en tillen we onze zorg naar een hoger niveau.” Naast contact met het team, geniet Segou van goed contact met haar bezoekers. “Ik kijk ernaar uit om iedereen te leren kennen. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe leuker de band.”

Esthetiek, chirurgische ingrepen en implantologie trekken Segou in het vak. Ze helpt iemand graag weer op weg met een ingreep, om vervolgens samen voor een goed gebit te blijven zorgen. “In de zorg ben je er voor je patiënt. Daarom neem ik de tijd en communiceer goed. Soms zien mijn bezoekers erg op tegen een ingreep. Achteraf is het ze vaak erg meegevallen. Dat is geweldig om te horen, want dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

Terug naar overzicht