Spoedgevallendienst

Hoe dringend is uw klacht? Onderaan deze pagina vindt u een opsomming van meerdere mogelijke gevallen en hoe u dan dient te handelen.

Pijnklachten bij onze patiënten proberen wij tijdens reguliere openingstijden natuurlijk zo spoedig mogelijk te zien en te verhelpen. Zo nodig verwijzen wij u voor behandeling door naar een specialist.

Heeft u een pijnklacht of zorgvraag waarvan u denkt dat deze door ons kan worden opgelost? Schroom dan niet om contact op te nemen. Doe dit bij voorkeur zo vroeg mogelijk in de ochtend zodat wij behandeltijd voor u kunnen reserveren. Wij zijn vanaf 08.15u bereikbaar via telefoonnummer 071-5131250. Kunnen wij door grote drukte de telefoon niet aannemen dan kunt u een bericht op het antwoordapparaat achterlaten. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Bij acute pijn of andere spoedgevallen tijdens de openingstijden van onze praktijk, belt u naar 071-5131250.


Buiten onze reguliere openingstijden, op feestdagen en in het weekend (zaterdag en zondag) werken wij voor onze Spoeddienst samen met de Tandartsspoedpraktijk in het CBT Leiderdorp aan de Simon Smitweg 14, 2353 GA te Leiderdorp schuin tegenover de Spoedeisende Hulp van het Alrijne Ziekenhuis.
Voor alle pijnklachten en/of spoedgevallen welke niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kunt u zich wenden tot de Tandartsspoedpraktijk op tel: 0900-8602 (€0.90 per gesprek)

Wanneer is er sprake van spoed?

Nabloedingen: acuut, neem direct contact op met de dienstdoende tandarts of eigen praktijk.

Uitgeslagen (blijvende/volwassen) tanden: acuut, neem direct contact op met de dienstdoende tandarts of eigen praktijk.

Gebroken tanden door ongeval of sport: mogelijk acuut, neem direct contact op met de dienstdoende tandarts of eigen praktijk.

Zwelling van de wang: urgent, neem contact op met de dienstdoende tandarts of eigen praktijk. Maak een afspraak.

Acute aanhoudende  pijn aan tand of kies: urgent, neem contact op met de dienstdoende tandarts of eigen praktijk. Maak een afspraak.

Langere tijd pijn aan tand of kies: niet urgent, wel hinderlijk. Maak een afspraak met de eigen tandarts tijdens reguliere openingstijden, eventueel een pijnstiller innemen.

Uitgevallen tijdelijke kroon: niet urgent, mogelijk wel hinderlijk. Maak een afspraak met de eigen tandarts tijdens reguliere openingstijden, eventueel een pijnstiller innemen.

Uitgevallen of losgekomen vulling: niet urgent, mogelijk wel hinderlijk. Maak een afspraak met de eigen tandarts tijdens reguliere openingstijden, eventueel een pijnstiller innemen.

Afgebroken stuk kies of tand, wel gevoelig: bij heftigere klachten een beetje urgent. Contact opnemen met de dienstdoende tandarts of een afspraak maken met de eigen tandarts.