Spoedgevallendienst

Indien de praktijk gesloten is kunt u telefonisch contact opnemen. U wordt dan doorverwezen naar de dienstdoende tandarts.

Hoe dringend is uw klacht? Onderaan deze pagina vindt u een opsomming van meerdere mogelijke gevallen en hoe u dan dient te handelen.

Pijnklachten bij onze patiënten proberen wij tijdens reguliere openingstijden natuurlijk zo spoedig mogelijk te zien en te verhelpen. Zo nodig verwijzen wij u voor behandeling door naar een specialist.

Heeft u een pijnklacht of zorgvraag waarvan u denkt dat deze door ons kan worden opgelost? Schroom dan niet om contact op te nemen. Doe dit bij voorkeur zo vroeg mogelijk in de ochtend zodat wij behandeltijd voor u kunnen reserveren. Wij zijn vanaf 08.15u bereikbaar via telefoonnummer 071-5131250. Kunnen wij door grote drukte de telefoon niet aannemen dan kunt u een bericht op het antwoordapparaat achterlaten. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Wanneer is er sprake van spoed?

Nabloedingen: acuut, neem direct contact op met de dienstdoende tandarts

Uitgeslagen (blijvende/volwassen) tanden: acuut, neem direct contact op met de dienstdoende tandarts

Gebroken tanden door ongeval of sport: mogelijk acuut, neem direct contact op met de dienstdoende tandarts

Zwelling van de wang: urgent, neem contact op met de dienstdoende tandarts, maak een afspraak of ga naar het inloopspreekuur.

Acute aanhoudende  pijn aan tand of kies: urgent, neem contact op met de dienstdoende tandarts, maak een afspraak of ga naar het inloopspreekuur.

Langere tijd pijn aan tand of kies: niet urgent, wel hinderlijk. Maak een afspraak met de eigen tandarts tijdens reguliere openingstijden, eventueel een pijnstiller innemen.

Uitgevallen tijdelijke kroon: niet urgent, mogelijk wel hinderlijk. Maak een afspraak met de eigen tandarts tijdens reguliere openingstijden, eventueel een pijnstiller innemen.

Uitgevallen of losgekomen vulling: niet urgent, mogelijk wel hinderlijk. Maak een afspraak met de eigen tandarts tijdens reguliere openingstijden, eventueel een pijnstiller innemen.

Afgebroken stuk kies of tand, wel gevoelig: urgent. Contact opnemen met de dienstdoende tandarts, afspraak maken met de tandarts of naar het inloopspreekuur gaan.